Koppel uit Halle-Zoersel was rustig tv aan het kijken tot er plots een slang verscheen in de living: “Kunnen niets doen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Yentl Van der Wee en Steven Vanden Eynden waren rustig televisie aan het kijken. Wat ze niet verwacht hadden was dat er plots een slang zou opduiken.

De slang was een meter lang en wel zo’n twee centimeter dik. “Ik sprong uit pure schrik recht op de zetel”, vertelt Yentl aan Het Laatste Nieuws. ”We wisten immers niet of het beest al dan niet giftig of gevaarlijk was. Eens we een beetje bekomen waren, probeerden we de slang met een borstel naar buiten te drijven.”

Dat mislukte waarna de slang zich verstopte in een smalle kier onder het raamkozijn. Daar zit ze op dit moment nog steeds. “We belden naar SOS reptiel, maar die kunnen weinig doen zo lang de slang verstopt is. Het is nu dus wachten tot de slang er uit komt”, pikt Steven in. “Pas dan kan ze worden gevangen, want het is niet de bedoeling dat we het raam gaan uitbreken.”

De eigenaar van de slang blijkt iemand uit de buurt te zijn. “De man was zijn slang al een paar weken kwijt. Volgens hem is het een wurgslang en is ze niet gevaarlijk voor mensen”, gaat Yentl verder. “Hij dacht dat het dier intussen al zou zijn gestorven, maar het reptiel is dus nog steeds springlevend. Ik zal in elk geval blij zijn als ze hier weg is, want helemaal gerust zijn we er toch niet in.”