Van Avermaet maakt in de Tour met gele trui: "En dan kreeg hij ook nog eens die prijs, een geweldige pluim op zijn hoed"

bron: Sporza
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Tour is halfweg en er rijdt met Greg Van Avermaet al acht dagen een Belg in het geel. Gisteren verlengde en verstevigde de Belg van BMC verrassend zijn heerschappij door mee te springen in de vlucht van de eerste Alpenrit.

“Van Avermaet betekent geen gevaar en zal de Tour niet winnen. Hij mag vertrekken vanuit het peloton. Maar het feit dat hij gisteren van de meestal chauvinistische jury de prijs voor de strijdlust krijgt, dat is een pluim die hij geweldig op zijn hoed mag steken”, luidt het bij Sporza-commentator Christophe Vandegoor.

"De grinta en de vechtlust die hij gisteren heeft laten zien zijn een voorbeeld niet alleen voor jeugdrenners, maar ook voor collega-renners, die vaak gevangen zitten in de greep van het peloton. Ook landgenoten van ons."

"De manier waarop hij weer gevochten heeft in de bergen - wat eigenlijk niet zijn terrein is - strekt hem enorm tot eer. Hij heeft een tweede huis in de Ardennen en daar bereidt hij zich na de klassiekers maanden voor. Allemaal met het doel om goed te zijn."

"Gewoon al het beeld van een gele trui die mee vooraan strijdt in een Alpenetappe doet iets met wielerliefhebbers. Daarom ook is deze prestatie de moeite waard."