Redders aan de kust beleven drukke tijden: Al bijna 600 kinderen terug bij hun ouders moeten brengen, record zal allicht sneuvelen

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het zijn voor de redders aan de kust drukke tijden. Het mooie zomerweer lokt heel wat mensen naar de kust.

De kust is voor velen een gezinsuitstap. De kinderen kunnen dan eens lekker spelen aan het strand. Gisteren waren er bijna vier tieners verdronken in Blankenberge toen ze de waarschuwingen van de redders negeerden.

RECORD
Het zijn geen uitzonderingen, zo blijkt. Het Nieuwsblad kwam te weten dat in de eerste twee weken van juli de redders op het strand al 597 kinderen moesten terugbrengen naar hun ouders of begeleiders nadat die alleen in het water zaten. Daarmee lijkt het record van 2013 gebroken te worden. Toen moesten de redders 914 kinderen herenigen met hun ouders. We zitten nu al over de helft van dat cijfer.

POLSBANDJES
In de tien kustgemeenten werden, net als de vorige jaren, polsbandjes uitgedeeld van Bumba of Maya De Bij. Ouders kunnen daar de naam van hun kind invullen en wie men moet bellen als hun kind verloren is gelopen. Er werden 750.000 polsbandjes uitgedeeld en die zijn bijna allemaal verdeeld.

TIPS
Als je met de kinderen naar de kust gaat, druk dan zeker je kinderen op het hart dat ze de redders mogen aanspreken als ze verloren zijn gelopen. Spreek onder elkaar ook af wie beurtelings verantwoordelijk is om een de kinderen in de gaten te houden. Laat je kinderen ook nooit zonder begeleiding in het water gaan.