Dierenbeul slaat gruwelijk toe bij kat in Gent: Zowel oor als staart afgesneden

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Zoya, de twee maanden oude kat van Tamara (24), werd zwaar verminkt teruggevonden. Ze werd het slachtoffer van een dierenbeul aan de Gentse Dampoort.

De 24-jarige Tamara is in shock. Aan Het Laatste Nieuws legt ze uit wat er gebeurde. “Het is vreselijk, ze is bijna 3 maanden oud. Een echt lief en aanhankelijk beestje. Als je die foto’s ziet, het is vreselijk. Ze is gewoon opengesneden.”

Zoya was sinds donderdag vermist. "We hebben haar nog een hele nacht lopen zoeken in de buurt van de Zonder-Naamstraat”, zegt Tamara. “We hadden ook een al bericht via sociale media in de hoop haar terug te vinden. Dinsdagmiddag kreeg ik ineens een berichtje van een iemand: “Ik heb uw katje gevonden.” Ik was in shock. Hij stuurde ook een video door van onze Zoya bij de dierenarts. Ze hadden haar gevonden in onze straat.” 

De kat heeft een verschrikkelijke gruwel moeten doorstaan. Haar staart en oor zijn afgesneden, haar lichaampje kreeg ook meerdere messteken te verduren. Gelukkig kon een Gentse dierenarts haar nog redden. 

De dader is nog niet gevonden. “Zulke mensen mogen hier niet rondlopen, het is ziek. Ik heb er geen woorden voor. Hoe kan je zo’n lief beestje toetakelen?”