Bart De Wever moet brief naar zichzelf schrijven in verband met de aankomende verkiezingen: “Dit is Schizofrenie”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews/Facebook
Gekker moet het volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever niet meer worden. Hij moest een aangetekende brief aan zichzelf schrijven.

Om een kiezerslijst te ontvangen voor de gemeenteraadsverkiezingen moeten lijsttrekkers die vragen aan de burgemeester van de stad. In Antwerpen is dat in beide gevallen De Wever, schrijft Het Nieuwsblad. 

"Geachte burgemeester”, schrijft De Wever aan zichzelf. “Overeenkomstig artikel 20§1 van het Lokaal en Provinciaal Kiesdecreet vraag ik bij deze één gratis digitaal exemplaar van de kiezerslijst aan.” De lijsttrekker bedankt zichzelf en hoopt dat hij “positief gevolg kan geven aan dit verzoek”.

Het is te gek om rond te lopen, maar het staat wel zo beschreven in het kiesdiscreet: als een lijsttrekker een kiezerslijst wil ontvangen, heeft hij daar toestemming van de burgemeester voor nodig. In dit geval moet De Wever dus een brief schrijven aan zichzelf.

SCHAT AAN GEGEVENS
Zo’n kiezerslijst bevat belangrijke informatie. Er staan de gegevens op van alle kiezers in de bewuste gemeente. Die gegevens, zoals naam, geboortenaam, geslacht een hoofdverblijfplaats, mogen enkel gebruikt worden voor verkiezingsdoeleinden.

De Wever liet op Facebook ook duidelijk merken wat hij van de hele situatie vond: “#Schizofrenie”.