Dertiger die werd neergestoken met schroevendraaier is overleden: Dader was nog maar net vrij

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
In Niel was er gisterenmiddag een steekpartij. Een 38-jarige man werd vlak voor zijn huis neergestoken.

De man werd met een schroevendraaier neergestoken. Hij is deze middag in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Dat bevestigde het parket van Antwerpen aan Het Laatste Nieuws.

VERDACHTE
Een 32-jarige verdachte kon nog dezelfde dag worden gearresteerd op de Kioskplaats in het Antwerpse district Hoboken. De onderzoeksrechter bevestigde vandaag zijn aanhouding op beschuldiging van moord.

ZAKMES
Gisteren, zo rond 15.30 uur, trok de verdachte naar de woning van zijn ex-vriendin. Toen hij naar binnen wilde gaan, werd hij tegen door zijn ex haar vriend. Nadat de verdachte eerst twee klappen gekregen zou hebben, haalde die zijn zakmes (waar de schroevendraaier onderdeel van is. red.) tevoorschijn. “Hij reageerde in een reflex en stak die man zonder te kijken in de hals. Van enige intentie tot doden was nooit sprake”, zegt zijn advocaat Sahil Malik.

RAADKAMER
De vedachte verschijnt vrijdag voor de raadkamer. Hij was nog maar acht maanden op vrije voeten na een veroordeling tot 37 maanden cel, waarvan één jaar effectief, voor diefstal. Er wordt ook nog onderzocht of de steekpartij iets met drugs te maken heeft.