VTM

Maker van Lili & Marleen is duidelijk: “Sinds zijn dood is een nieuwe reeks helemaal uitgesloten”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Op algemeen verzoek van de kijkers schrapte VTM de herhalingen van ‘De Kotmadam’. In de plaats daarvan komen er herhalingen van ‘Lili en Marleen’.

Walter Baele, die we ook kennen als Octaaf De Bolle in ‘Samson en Gert’, schreef alle afleveringen van ‘Lili en Marleen zelf’. “Een lach én een traan, dat was de sleutel tot succes. Ik paste dat reeds toe in de versie van het Reizend Volkstheater waarmee we Lili en Marleen vanaf 1987 ontelbare keren speelden, en deed voor televisie hetzelfde”, vertelt Walter in Het Nieuwsblad. “Al herinner ik me dat ik flink wat zenuwen had voor de eerste persvisie. Maar Mike Verdrengh en wijlen Guido Depraetere stelden me gerust: Dit gaat scoren, zeiden ze.”

Er werden in totaal tien seizoenen opgenomen. Het contact met de cast verwaterde ook. “Maar de onlangs overleden Frank Aendenboom zijn we altijd blijven zien. Hij was een echte vriend. Ik wist niet dat ik hem zo hard ging missen”, zegt Walter. 

“De kans dat er een elfde seizoen komt was eigenlijk al onbestaande. Maar met de dood van Frank is het helemaal uitgesloten.”