Overvolle dierenasielen doen dringende oproep: “Dit doe je ook niet met je kind”

bron: ATV
door: PMN
De dierenasielen in ons land zitten overvol. Veel dieren worden deze periode van het jaar naar het asiel gebracht omdat mensen op reis gaan en niet weten waar ze met hun huisdier moeten blijven.

Zowel bij de honden als katten is het bijzonder druk in de asielen. “Een piekperiode tijdens de vakantie is niet onlogisch”, zegt Sharon Nova van het dierenasiel in Wommelgem aan ATV. “Maar toen was het een paar jaar terug wat minder. De laatste tijd is die piekperiode tijdens de vakantie weer helemaal terug.”

Er zijn nochtans alternatieven voor mensen om huisdier achter te laten als ze op reis gaan. Je kan je huisdier naar familie of een pensioen brengen of zelfs iemand inhuren.

“Het is jammer dat mensen zo met hun dier omgaan”, gaat Sharon verder. “Dit doe je ook niet met je kinderen. Ik snap dus niet dat sommige mensen zo met hun huisdier omgaan. Een dier is evengoed een deel van het gezin. Ik hoop niet dat de mensen hun dier na de vakantie nog komen ophalen want dan zijn ze niet geschikt om een dier te houden.”