UPDATE - Lildl in Wilrijk opent weer zijn deuren: "Spin is ongevaarlijk"

bron: Het Laatste Nieuws/Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het Lidl-filiaal in Wilrijk heeft op het normale uur maandagochtend zijn deuren kunnen opnemen. Eerder waren er berichten dat er mogelijk een uiterst gevaarlijke spin in de winkel terecht was gekomen.

Een klant vond dit weekend het diertje op een tros Colombiaanse bananen in het koelvak, vernam Het Laatste Nieuws. De man nam er een foto van en besefte niet dat het mogelijk om de uiterst gevaarlijke Braziliaanse zwerfspin zou kunnen gaan.

Experts bestudeerden de foto, maar volgens hen gaat het om een minder gevaarlijke variant. Isabelle Colbrandt, woordvoerder van Lidl, laat weten dat de winkel intussen weer open is. “De spin is familie van de giftige Braziliaanse zwerfspin, maar deze is ongevaarlijk voor mens, hier is dus geen enkel gevaar voor de klanten of het personeel.”

De Lidl-winkel in Wilrijk opende om 8.30 uur dus gewoon zijn deuren. Er wordt nog bekeken of er bijkomende maatregelen getroffen moeten worden om te vermijden dat dieren in de toekomst nog kunnen meereizen met bepaalde producten. De woordvoerster laat ook nog weten dat dit een hoogst uitzonderlijke situatie is.