"De Rode Duivels toonden bijzonder weinig respect voor koning Filip"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Gisteren werden de Rode Duivels ontvangen door koning Filip. Het was niet de eerste keer dat de koning de spelers ontving, hij deed dat vier jaar geleden ook al eens.

Vier jaar geleden kwamen de Rode Duivels in kostuum aan bij koning Filip. Het ging dan om een officiële ontvangst in het bureau van de koning, die toen ook nog maar één jaar staatshoofd was.

Gisteren verliep het anders. De Rode Duivels zakten in short naar de koning. Op de sociale media lokte dat heel wat kritek uit. "Het is bijzonder onrespectvol om in short bij de koning te verschijnen", luidde het daar. "Dat is tegen het protocol."

Het Paleis reageert in Het Laatste Nieuws op die berichten en is het daar niet mee eens. "Het zijn sportmannen. De koning en koningin zouden niet willen dat ze in kostuum kwamen. Dit was geen officiële audiëntie. Als je mensen in een relaxte en gemoedelijke sfeer wil laten babbelen en grapjes maken, moet je het protocol even opzijzetten."

Ook de Voetbalbond benadrukt dat dit "geen gebrek is aan respect voor de koning." "We moesten gewoon van de ene naar de andere activiteit en dan is het voor de spelers het gemakkelijkst om hun dagdagelijkse kleren aan te hebben. Ze hebben in Rusland elke dag sportkleding gedragen, dus vandaag ook", zegt Stefaan Van Loock.