Twee mensen naar ziekenhuis gebracht tijdens huldiging van Rode Duivels

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag werden de Rode Duivels gehuldigd in Brussel. Dat gebeurde voor de ogen van een tienduizenden mensen. Ze stonden de hele tijd op de Grote Markt in temperaturen van tegen de 30 graden.

Ook Het Rode Kruis was daar aanwezig. Het had drie verzorgingsposten ingericht om de ontvangst van de nationale voetbalploeg na het WK voetbal in Rusland in goede banen te leiden. Ze bevonden zich in de nabijheid van de Grote Markt, waar de Rode Duivels omstreeks 15.00 uur het publiek hebben gegroet, en aan de Beurs en aan het Albertinaplein, waar grote schermen waren opgesteld voor de supporters die geen plaats op de Grote Markt wisten in te palmen.

Het Laatste Nieuws weet dat er in totaal 40.000 fans naar Brussel afgezakt waren. Het Rode Kruis heeft 50 à 70 interventies achter de rug. Het ging grotendeels over mensen die last hadden van de hitte. Twee mensen moesten ook naar het ziekenhuis worden gebracht. "Maar ernstige incidenten waren er niet", luidt het. "Er was een goede sfeer", klinkt het bij woordvoerster Nancy Ferroni.