Niko uit Familie reageert op verhuis: “Anders zou VTM dat niet doen”

bron: Het Belang van Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
De acteurs van Familie hadden vrijdag nog een laatste feestje aan de studio’s in Boortmeerbeek. Ze krijgen nu een maand vakantie en wordt vanaf midden augustus verwacht in Lint.

De komende weken wordt het bijzonder druk achter de schermen. Na 27 jaar Boortmeerbeek verhuist de volledige studio naar de AED-gebouwen aan het station Kontich-Lint. Niet alleen alle 35 decorkamers, maar ook rekwisieten, kostuums, haar- en make-upruimtes en alle technische faciliteiten moeten mee. Het Genkse bedrijf Deusjevoo, gevestigd op de terreinen van C-Mine, neemt die bijzonder grote klus voor haar rekening.

GEEN RESERVE
CEO Jo Peeters weet wat te doen want er is geen tijd op reserve. “Alle kleinere spullen zitten in grote stevige en genummerde houten bakken. En van de decors zijn tientallen foto's gemaakt zodat alle spullen op identiek dezelfde plek worden teruggezet”, zegt Peters in Het Belang van Limburg.

EREZAAK
Deusjevoo maakt van deze opdracht een erezaak. “We zijn al jaren actief in de decorbouw, maar fictie was nog een leemte voor ons. We willen veel meer inzetten op decorbouw in films en series. Voor ons is deze opdracht meer dan een leuke job. Het is ook een uitdaging om veel kennis op te doen, en te tonen dat we zo'n megaklus aankunnen.”

VTM
Jo Hens, die de rol van Niko speelt, kijkt wel uit om aan de slag te gaan in Lint. “Voor mij is het een weerzien, want jaren geleden was ik in hetzelfde gebouw aan de slag als vj voor TMF. Jo vindt de hele verhuis een positieve zaak. “Het is een teken dat VTM nog lang door wil met de reeks, want anders doe je zo'n grote investering niet.”