Analisten Albert en De Bilde scherp voor Rode Duivel: "Hij was echt niet goed op het WK"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Rode Duivels spelen vandaag hun laatste wedstrijd op het WK tegen Engeland. In het beste geval kunnen we nog derde eindigen.

De Rode Duivels kunnen terugblikken op een meer dan geslaagd WK. Analisten Philippe Albert en Gilles De Bilde zagen toch één Rode Duivel ondermaats presteren.

Er zijn twee Rode Duivels die in China voetballen. "Ik had Axel (Witsel, nvdr.) liever niet naar China zien gaan, want hij kan bij élke Europese topclub mee. Maar hij koos voor het financiële – dat moet je respecteren", legt Albert uit bij het Het Laatste Nieuws. "En als je naar zijn prestaties hier kijkt, lijkt het wel alsof hij Europa nooit heeft verlaten. Zijn niveau is niet gezakt. "

Een heel ander verhaal is het bij Yannick Carrasco. “Bij Atlético zat hij ook al op een zijspoor, hé. Hij had er problemen met de trainer en wat ploegmaats", gaat De Bilde verder.  “Carrasco moet elke week op een hoog ­niveau kunnen spelen, wil hij die linkerflank bij België goed invullen."

 "Zonder te beginnen twijfelen aan zijn kwaliteiten – hij heeft het ­talent –, ontbreekt het hem aan die defensieve ­reflex. Denk maar aan die kans van Panama", wil Albert nog kwijt.