Gevangenen die eerst door Mechelse raadkamer werden vrijgelaten krijgen nu iets helemaal anders te horen

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag zijn voor de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen vrijdag vijf verdachten verschenen, die de raadkamer in Mechelen twee weken geleden onder elektronisch toezicht wilde plaatsen of onder voorwaarden wilde vrijlaten omwille van de leefomstandigheden in de gevangenis tijdens de staking van het gevangenispersoneel.

De voorzitter van de raadkamer in Mechelen wilde twee weken geleden een aantal verdachten onder elektronisch toezicht plaatsen of vrijlaten onder voorwaarden, omdat hun waardigheid in de gevangenis in gedrang kwam door de staking. Het was niet meer zeker dat ze nog een douche konden nemen of hun dagelijkse wandelingen konden maken.

In de meeste gevallen ging het parket in beroep, staat te lezen bij Het Nieuwsblad. Daardoor moest de kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen de knoop doorhakken. Donderdag werd al één beslissing teruggeroepen. Een gevangene mag zijn straf niet thuis uitzitten met een enkelband, hij moet terug naar de gevangenis.

En vrijdag verschenen er nog vijf andere gevangenen voor de KI. Twee van hen blijven onder elektronisch toezicht staan. Drie anderen moeten in de cel blijven.