Advocaat Van Steenbrugge heeft nieuws over juwelier die vorige zaterdag overvallen werd

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Vorige week zaterdag werd een juwelier in Oostakker overvallen door twee gewapende gangsters. Ze bedreigden hem en zijn gezin. De juwelier schoot daarna één van hen dood.

Het parket is een onderzoek gestart naar de feiten. De juwelier wordt beschuldigd van doodslag. Volgens advocaat Van Steenbrugge schoot de juwelier omdat hij had gehoord dat ze op hem wilden schieten. De juwelier kreeg ook doodsbedreigingen, vermoedelijk van de familie van één van de gangsters. Al ontkennen die dit en zeggen dat ze hier niets mee te maken hebben.

De ouders en broer van de vermoorde overvaller Hasan L. zijn burgerlijke partij als slachtoffer van het overlijden, terwijl de juwelier slachtoffer is van de overval.

TERUGVAL
Advocaat Van Steenbrugge zegt dat de juwelier momenteel psychologische begeleiding krijgt. “Dat is nodig, want hij heeft een terugval gekregen na de feiten. We hebben ons gisteren burgerlijke partij gesteld bij de onderzoeksrechter, die bevestigde dat er maatregelen genomen zijn om mijn cliënt te beveiligen”, luidt het bij de advcoaat bij Het Laatste Nieuws.

De zoektocht naar de tweede overvaller is aan de gang. Hij is nog steeds voortvluchtig.