Philippe Gilbert geeft het op: “Het is voorbij, dromen moet je ‘s nachts doen en niet overdag”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Ook na de Mûr-de-Bretagne lukt het Philippe Gilbert (35) niet om in het geel te rijden in de Tour de France. De Belg blijft nuchter en trekt zijn conclusies.

"Dromen moet je 's nachts doen", zegt Philippe Gilbert in Het Laatste Nieuws. "In je bed. Maar niet overdag. 12 seconden achterstand op Van Avermaet is enorm. Dat maak ik niet meer goed. Ik moet niet meer aan geel denken. Misschien in 2019... Dit jaar is het voorbij."

"Ik dacht dat ik beter zou zijn", zei Gilbert. "Het tempo lag enorm hoog en ik liet de rest wat rijden omdat ik in mijn eigen ritme wilde blijven klimmen. Ik dacht me opnieuw te lanceren op het iets vlakkere stuk, maar ik kon niet meer versnellen. Ik was minder goed dan ik dacht."

"Ik ben teleurgesteld. Ik had op meer gehoopt. Als je iets minder goed bent, betaal je dat in de Tour cash. Maar anderzijds heb ik ook geen vijf minuten verloren. Ik denk dat ik nog een rol kan spelen in deze Tour. Bijvoorbeeld in de rit naar Roubaix, ja. Ik zit in een sterke ploeg, zelf moet ik dat ook kunnen. Maar we gaan zien: het wordt een heel speciale rit. Er gaat enorm veel stof zijn. In 2007 heb ik al een keer zoiets meegemaakt: als je niet vooraan zat, zag je werkelijk niets."