Verkrachter uit Halle is vrijgelaten door cipiers - en treinstaking: “Slachtoffer durft nu niet meer buiten te komen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een vermeende verkrachter uit Halle is vrijgelaten. Dat gebeurde omdat er zowel vorige week als deze week te weinig personeel was om hem naar het justitiepaleis te brengen door de cipiers - en treinstaking.

Kenny D zat sinds oktober vorig jaar in de gevangenis van Halle. Zijn vriendin diende een klacht in omdat hij haar meer dan eens geslagen en verkracht zou hebben. Ook een tweede vrouw meldde zich bij de politie.

ORALE SEKS
Na een avondje uit op café zou de dader haar betast hebben. Toen de vrouw wegliep, is D. haar achterna gelopen en heeft hij haar gedwongen tot orale seks. Het proces had al drie keer van start moeten gaan, maar telkens werd de zaak uitgesteld, zo staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

DRIE KEER UITSTEL
Eerst omdat de beklaagde van advocaat veranderde, maar de twee andere keren omdat eerst de cipiers en gisteren het treinpersoneel in staking waren. Daardoor was er tweemaal te weinig personeel om de beklaagde naar het justitiepaleis te brengen. De rechtbank besliste de zaak daarom uit te stellen tot november.

VRIJLATING
Advocaat Eddy Cochez vroeg meteen ook de vrijlating van zijn cliënt, anders zou D. bij het begin van zijn proces al ruim een jaar in voorlopige hechtenis gezeten hebben. De rechter stemde toe. "Mijn cliënt kreeg wel voorwaarden opgelegd", zegt Cochez. "Zo mag hij geen contact hebben met de slachtoffers, moet hij tussen 20 en 6 uur binnenblijven en dient hij weg te blijven uit het drugsmilieu."

JURIDISCH
Juridisch gezien is deze beslissing van de rechtbank te begrijpen. “De rechtbank wil een verdachte liefst niet langer dan een jaar in voorarrest laten zitten. Door hem vrij te laten, halen ze de druk van de ketel en kan de zaak naar een latere datum getild worden. Maar voor mijn cliënte is dat een spijtige beslissing: zij wil dit achter de rug hebben”, reageert Frederik Van Vreckem.

SLACHTOFFER
Hij verdedigt één van de slachtoffers. "Ze is bang om hem in de gemeente tegen te komen. Ondanks de voorwaarden die de rechter aan de dader heeft opgelegd, is ze er niet gerust in. Ze had al angst door wat haar overkomen is en dan komt dit er nog bovenop.”