Dierenbeul dringt 's nachts de wei binnen en takelt pony zo lelijk toe dat het dier is overleden

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een dierenbeul toegeslagen in een weide langs de Runkstersteenweg in Hasselt, net voor Stevoort. Dat melden verschillende kranten vandaag.

De dierenbeul bracht de elfjarige pony Kira een flinke snijwonde toe aan haar flank. Dierenarts Koen Van Den Noortgate kon niets anders dan het dier te laten inslapen.

“Het is wel degelijk het werk van een beul. De wonde is veel te recht en veel te diep om iets anders te kunnen zijn.”, zo klinkt het.

DADER
Het was de eigenares die het zwaar toegetakelde paard woensdagochtend in de weide achter haar ouderlijke woning ontdekte. 

Het parket kwam ter plaatse en voert een onderzoek. “Het onderzoek loopt nog. Veel sporen zijn er niet, maar wij gaan wel uit van kwaad opzet”, zegt woordvoerster Anja De Schutter. 

Er is is niemand die een idee heeft wie de dader zou kunnen zijn. “In de buurt heeft niemand iets gemerkt. Wij kunnen alleen maar hopen dat de politie hem snel te pakken heeft, en willen andere paardenbezitters waarschuwen om voorzichtig te zijn”, zegt de eigenaar.