Kevin De Bruyne heeft nieuw doel met Rode Duivels: “Maar dan moet de groep wel bij elkaar blijven”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Kevin De Bruyne moet even de tijd nemen om de pijnlijke nederlaag tegen Frankrijk te verwerken. Al heeft hij meteen ook een nieuw doel met de Rode Duivels voor ogen.

“De teleurstelling is enorm”, bekent Kevin De Bruyne in Het Nieuwsblad. “En de tactiek van de Fransen... Het was slim van hen, wij zouden misschien hetzelfde hebben gedaan, maar misschien ook anders. Voor hun tv beseften mensen misschien niet dat het een wedstrijd op hoog niveau was, ondanks de weinige mogelijkheden. Het ging erg snel en het was erg moeilijk.”

“Ikzelf ben tevreden over mijn WK: ik heb goede stats en ik heb misschien op zes verschillende posities gespeeld. Ik heb dit seizoen 70 wedstrijden gespeeld, maar fysiek zit ik goed, dat is het belangrijkste. “

De Bruyne wil niet over het einde van een generatie spreken. Over twee jaar wacht er al het EK. “Ik ga niet over anderen praten, maar als we bij elkaar blijven kunnen we iets doen over twee jaar op het EK. Ik ben 27 jaar oud, ik ga door. Maar onderschat de opofferingen niet die wij al al die jaren hebben moeten doen...”