Francken boos na beslissing van parket van Brussel: “Dit is pure haat”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een tijdje geleden diende staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) een klacht in tegen jong Ecolo. Zij hadden een foto bewerkt en Francken afgebeeld als een nazi-soldaat.

Francken liet het daar niet bij en diende een klacht in. Dat was in oktober van vorig jaar. Francken diende die klacht in nadat men bij jong Ecolo weigerde om zich te verontschuldigen voor de foto. Het ging om een aanklacht tegen de samenwerking met Soedan voor de identificatie van transitmigranten in de buurt van het Maximiliaanpark.

De klacht blijkt nu door het parket te zijn geseponeerd. Het maakt Francken boos, dat blijkt uit zijn reactie. “Spijtige zaak. Als politieke partij een collega afbeelden als nazisoldaat met geweer in de aanslag is op geen enkele wijze te verantwoorden. Pure haat”, citeert Het Laatste Nieuws de staatssecretaris.

Het parket van Brussel bevestigde het nieuws. “De klacht is niet definitief afgewezen. Als het parket nieuwe elementen verkrijgt, kan het dossier opnieuw geopend worden of kan er een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend worden”, meldt een parketwoordvoerder.