France Football keihard voor Rode Duivels: "Ze waren te zwak voor dit Frankrijk"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Franse pers leeft op een wolk. De jonge Franse ploeg speelt zondag de finale op het WK.

Bij het blad 'France Football' zagen ze nauwelijks Belgische kansen. “Het doelpunt van Umtiti werd niet gevolgd door een reactie van de Belgen. Ze drukten wel, maar zonder een defensie onder leiding van Varane te verontrusten. De weg naar de finale lag open dankzij een sterke collectieve prestatie en te zwakke ploegmaats van Eden Hazard.”

Bij de Nederlandse krant 'De Telegraaf' zag men het toch anders. "De Gouden Generatie van België kan na de onterechte nederlaag tegen Frankrijk (1-0) op het WK in Rusland niet verder reiken dan brons. Terwijl de Fransen – alle aanwezige offensieve kwaliteiten ten spijt – met hun negatieve speelwijze voor de tweede keer in de historie wereldkampioen kunnen worden.”

En ook in 'La Gazetta Dello Sport' is men vol lof over de Rode Duivels. “Een flamboyant België hield Frankrijk lang in toom met een ongewone opstelling en Dembélé in plaats van de aangekondigde Carrasco. Die gaf balans aan het team en hield de kracht van de Fransen mee in toom. Maar de Belgische droom duurde maar één helft, met een geïnspireerde Hazard, een slimme De Bruyne en een niet erg gepolijste Lukaku. In minuut zes van de tweede helft was het gedaan.”