VTM

Het geld stroomt binnen voor Clouseau of Stan Van Samang: Dit vragen ze deze zomer voor een optreden

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Ongetwijfeld komt er deze zomer wel een artiest bij je in de buurt optreden. Het is dan ook het hoogseizoen voor hen.

De kans dat Clouseau of Stan Van Samang bij je in de buurt komen spelen is dan weer heel klein. Geen enkele artiest of groep vraagt zoveel geld voor een optreden als zij. Voor een optreden van Clouseau betaal je 28.000 euro en voor Stan Van Samang tel je 25.000 euro neer.

Het is een groot verschil met pakweg De Romeo’s, die je deze zomer overal in het land ziet. De Romeo’s vragen voor een optreden live on tape van 40 minuten zo’n 3.950 euro. En dat maal 45 optredens op twee maanden tijd.

Ook de Romeo’s verdienen dus aardig hun boterham, ondanks dat hun prijzen in vergelijking met Clouseau of Stan Van Samang een heel stuk lager liggen. Volgens Chris Van Tongelen is dat een bewuste keuze.

"Gelukkig zijn we al enkele jaren gewend aan dat tempo. Maar soms is het gekkenwerk, absoluut. Drie of vier optredens op een dag zijn eerder regel dan uitzondering. Da’s plezant, maar in het begin van het ‘seizoen’ voelen we dat toch. We worden ook een dagje ouder, hé”, reageert Chris in Dag Allemaal. 

"Wij willen élke keer waar voor ons geld leveren. Dit is volgens mij trouwens het vijfde jaar op rij dat we aan hetzelfde tarief werken. De prjis de hoogte in drijven, minder optreden, en misschien evenveel verdienen... Wij vinden dat niet kunnen. We zijn en blijven mensen van het volk. Niet al dat geld verdwijnt in onze zakken, hé. Daar worden heel wat mensen van betaald. Misschien niet slecht om die toch wel belangrijke nuance te vermelden.”