Echtgenote van vermoorde agent tijdens aanslag in Luik reageert voor het eerst: “Het is niet gemakkelijk”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Patrick Hagelstein zijn vrouw Lucile werd in Luik om het leven gebracht tijdens een aanslag op 29 mei. De echtgenoot reageert voor het eerst.

Benjamin Hermann stak eerst de twee agentes neer en schoot hen dan dood. Hermann was op proef vrij uit de gevangenis. Hij werd later door de speciale éénheden van de politie doodgeschoten.

“Lucile was een buitengewone vrouw die graag anderen hielp”, citeert Het Nieuwsblad, Patrick Hagelstein op de Spaanse website Salamplan.com. Hagelstein is zelf ook agent. Hij bewonderde de vechtersmentaliteit van zijn vrouw.

“Ik was in Luik en doceerde een cursus aan de politieschool. Ik werd op de hoogte gebracht van de aanslag via mijn smartphone maar kon haar niet bereiken. Ook de telefoon van Soraya bleef onbeantwoord. Om 11.45 u. kreeg ik een bericht van een vriend die me ‘condoleerde’. Zelf wist ik toen nog altijd van niets en heb direct haar baas gebeld. Hij vertelde met het trieste nieuws. De vrouw van mijn leven was dood”, luidt het bij Hagelstein.

“We deelden samen veel passies: de motor, autorally, waar ze mijn co-piloot was, reizen… Het valt me zwaar. Maar ik moet verder. Ik probeer bezig te blijven en me sterk te houden. Maar het is niet gemakkelijk. Gelukkig krijg ik veel steun, zijn de kinderen er en heb ik prachtige kleinkinderen.”