“Tijdens de overval op de juwelier leek zijn 88-jarige vader een beroerte te krijgen en niemand mocht van overvallers hem helpen: ‘Laat hem sterven’, zeiden ze”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Er raken meer details bekend over de overval van zaterdagmiddag op een juwelier in Oostakker. De overvallers, waarvan er één werd doodgeschoten door de juwelier, gingen uiterst gewelddadig te werk.

De 23-jarige Hassan L. viel met zijn kompaan de juwelierszaak binnen, gewapend met een kalasjnikov en een pistool. Zaakvoerder Filip M. kreeg de kalasjnikov tegen zijn slaap gezet, en zowel hij, zijn zus als hun 88-jarige vader werden over het hele lichaam geslagen en geschopt.

Walter Van Steenbrugge, de advocaat van de juwelier, is zelf geschokt door de feiten in Het Nieuwsblad. “Zelfs de 88-jarige vader werd niet gespaard. Hij leek een beroerte te krijgen, maar zijn kinderen mochten hem niet helpen. Laat hem sterven, zeiden de overvallers, waarna ze op de loop gingen met een hele hoop juwelen.”

“In hun vlucht riepen de overvallers Tirez! naar elkaar. De juwelier had even voordien al een oorlogswapen op zijn slaap gekregen, en werd nu opnieuw met de dood bedreigd. Hij schoot om zich te verdedigen, uit angst voor zijn leven en dat van zijn familie.”