Artsen hebben schrik dat jongens die uit de grot in Thailand gehaald werden een gevaarlijke bacteriële aandoening hebben opgelopen

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Nog vier jongetjes en hun coach zitten vast in de grot in Thailand. De reddingswerkers hopen hen vandaag te kunnen bevrijden. Het plan is om ze allemaal samen naar buiten te halen.

Gisteren werden er weer vier jongens bevrijd uit de grot. Ze werden meteen naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. Dat blijkt overigens echt wel nodig te zijn, kwam Het Laatste Nieuws te weten.

De jongens die opgenomen zijn in het ziekenhuis "zijn zo gezond als mogelijk na twee weken in een grot", luidde het gisteren. Ze hebben hun ouders nog niet gezien. "Ze moeten eerst een bloedonderzoek ondergaan om vast te stellen of ze geen infecties hebben opgelopen", aldus een dokter van het Thaise ministerie van Volksgezondheid.

De artsen hebben schrik dat de jongens een bacterie hebben opgelopen in de grot. Het zou gaan om leptospirose en melioidose - gevaarlijke bacteriële aandoeningen die vaak in Zuid-Oost-Azië voorkomen en door contact met vochtige grond en de urine van ratten en vleermuizen opgedaan kunnen worden.

Er wordt wel overwogen om de ouders al achter een glazen wand toe te laten nog voor de onderzoeken zijn afgerond.