VTM

Bondscoach Martinez: "Dat hebben we te danken aan mijn voorganger Wilmots"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bondscoach Roberto Martinez sprak vandaag de pers toe. Morgen staat er de zeer belangrijke wedstrijd tegen Frankrijk op het programma.

Voor de wedstrijd tegen Brazilië was er kritiek op De Bruyne." De kritiek op de Bruyne voor de wedstrijd tegen Brazilië was volgens mij onterecht. Hij was zeer belangrijk in die wedstrijden voor de wedstrijd tegen Brazilië, al oogt het soms misschien wat minder mooi. Hij was even belangrijk tegen Panama als tegen Brazilië", zegt de bondscoach. 

"Hij is een moderne playmaker met een ongezien hoog niveau van visie. Als hij hoger speelt krijgt hij misschien bij de media meer lof, maar bij ons is hij belangrijk in elke rol. Of dat nu in de positie is van een nummer 6, een nummer 8 of een nummer 10."

Martinez verwees ook naar zijn voorganger Marc Wilmots. "Zijn werk is essentieel geweest voor onze ploeg nu. We willen nu Wilmots' werk beter maken. Maar we willen zelfs verder gaan dan dat: we kunnen nu wraak nemen voor Wilmots' afgekeurde goal tegen Brazilië in 2002. Dit door de Fransen morgen te verslaan en hopelijk de finale te winnen."