"Reddingswerkers hebben vandaag tweede kind uit grot gehaald"

bron: Het Nieuwsblad/Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Tot nu toe zijn de reddingswerkers erin geslaagd om vier Thaïse voetballertjes levend en wel uit de grot te halen. Er is nu ook meer nieuws over hun gezondheidstoestand.

UPDATE
De Britse krant 'The Guardian' meldt dat er vandaag een tweede jongetje uit de grot is gehaald. Als dat klopt, dan zijn nu de helft van de kinderen uit de grot gehaald.

De tussen elf en zestien jaar oude kinderen zijn “hongerig, maar in goede gezondheid”, klonk het bij Narongsak Osatanakorn op een persconferentie maandag. Hij coördineert de hele reddingsoperatie. “Vanochtend vroegen ze zelfs al om pad kra pao (een typisch Thais gerecht met kip, red.)”, klonk het nog.

De jongetjes hebben hun familie nog niet kunnen zien. Ze moeten eerst nog verdere medische testen ondergaan. Ze verblijven in het ziekenhuis van Chiang Rai, de dichtstbijzijnde provinciestad nabij het grottencomplex.

"WEER IEMAND GERED"
Om 11 vanmorgen, lokale tijd, is de reddingsoperatie hervat. Dat is vijf uur vroeger dan voorzien. De omstandigheden zijn zeer goed. De hevige regenval die daar gisteren is gevallen, heeft geen invloed op de reddingswerken van vandaag. Een getuige meldt dat er opnieuw een jongen levend uit de grot is gehaald. Het nieuws is nog niet bevestigd door de autoriteiten.

“Diegenen die er het meeste klaar voor zijn en perfect voorbereid zijn, mogen de grot als eerste verlaten", zei men eerder al over de manier waarop men vandaag te werk gaat.