“De Rode Duivels zijn nu de topfavoriet om het WK te winnen”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het was gisteren een straffe prestatie van de Rode Duivels. Ze stuurden op het WK gewoon topfavoriet Brazilië naar huis.

Dinsdag wacht Frankrijk in de halve finale. “Wat de Belgen gisteren gedaan hebben is ongezien”, zegt analist Gilles De Bilde aan VTM-Nieuws. “Dit is ongezien. De manier waarop de ploeg zich gepresenteerd heeft tegen topfavoriet Brazilië is top. De goal van De Bruyne was ook heel mooi. Dit is van een ongezien niveau.”

“De Brazilianen raakten er gewoon niet door. Willian moet tijdens de rust binnenblijven door een uitstekende Vertonghen. Meunier stopte Neymar perfect af. Miranda beleefde de nachtmerrie van zijn leven tegen Lukaku.”

“Het aandeel van bondscoach Martinez in deze overwinning is vrij groot. Als je ziet hoe hij Chadli uitspeelde. Fellaini die kwam helpen op het middenveld en dan nog het slimme wisselen op het einde door Fellaini naar voren te schuiven en de lange bal te spelen op hem, zodat hij zijn kracht kon gebruiken.”

Nu wacht de halve finale tegen Frankrijk. “Door deze overwinning zijn we de absolute topfavoriet om dit WK te winnen. Ook de manier waarop we gewonnen hebben, wekt indruk.”