Ex-collega’s van Jacky Lafon uit Familie waarschuwen haar: “Je gaat je belachelijk maken”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vrijdagmiddag was er een heel speciaal moment in het Oost-Vlaamse dorpje Sint-Lievens-Esse. Jacky Lafon (71), die jaren de rol speelde van ‘Zatte Rita’ in Familie, kreeg een ode toegezongen door haar ex-collega Jef De Smedt, die de rol van Jan speelt in de soap.

De ode van Jef zorgde voor een kippenvelmoment. Dat zagen ook Annie Geeraerts (Anna) en Ray Verhaeghe (Albert). Ze begonnen spontaan te applaudisseren. 

Het werd Jacky allemaal wat veel. Ze barstte van pure emotie in tranen uit. Jacky heeft overigens ook een eigen bier op de markt. Dat kreeg de naam ‘Zatte Rita’. “Het idee voor het bier komt van Kusttheater Colisée, waar ik al vijf jaar een zomerrevue opvoer”, zegt Lafon in Het Nieuwsblad. 

“Zij wilden de Zatte Rita lanceren als eerbetoon aan mijn personage en ter gelegenheid van mijn nieuwe show. Toen ik evenwel besloot in 2018 geen revue te maken, viel hun plan in duigen. Maar je kent mij, ik heb me laten overhalen en dus breng ik toch weer een show, Cruise Nostalgie.”

Enkele collega's waarschuwden me nog dat ik me hiermee belachelijk zou maken, maar ik zie echt niet in waarom. Ik beschouw dit als een hele eer. En ook al ben ik geen echte bierdrinker, ik ga leren van mijn Zatte Rita te genieten.”