Paulien De Groote (44), één van de transgenders uit de VRT-docureeks 'M/V/X', heeft zelfmoord gepleegd

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Radio 1
Paulien De Groote (44), één van de transgenders uit de VRT-docureeks 'M/V/X', is uit het leven gestapt. Ze was begin dit jaar één van de eersten die gebruik maakte van de wet om zonder operatie officieel van geslacht te veranderen.

Peter De Grootte vond al sinds zijn zesde dat hij in fout lichaam zat. Hij koos ervoor om zijn naam te veranderen in Paulien, maar pas vorig jaar durfde Paulien het ook aan om zich als vrouw aan de buitenwereld te tonen.

RELATIE EN WERK KWIJT
Haar relatie ging eraan ten onder, en in maart zei ze op Radio1 dat ze nog steeds onder die breuk leed. Ze werd ontslagen bij het IT-bedrijf waar ze werkte, ook al had ze een paar weken voordien een "redelijk goeie evaluatie" gekregen, zoals ze het zelf formuleerde. Daarna kon ze aan het werk bij DHL, maar daar werd ze gepest. Sommige collega's zouden haar consequent als 'mijnheer' hebben aangesproken. DHL zegt dat ze daar niet op de hoogte van waren. “Anders hadden we fors ingegrepen”, luidt het daar.

VERKRACHT
In oktober werd De Grootte verkracht in een Antwerps parkje toen ze terugkeerde van een feest. Toen ze klacht ging indienen, zei de agent dat ze te laat was. Paulien zei toen al dat het niet veel scheelde of ze had zelfmoord gepleegd.

TELENET
De voorbije dagen lag De Grootte dan weer in de clinch met Telenet. Ze wilde graag een abonnement op haar nieuwe naam, maar bij Telenet zouden ze gezegd hebben dat dit pas kan nadat ze haar geslachtsoperatie had ondergaan. Haar oude abonnement was ze kwijt waardoor ze geen tv - en telefoonverbinding meer had.

ZELFMOORD
De Grootte kon het niet meer aan, dit was de druppel. Ze pleegde eergisteren zelfmoord bij haar thuis.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be