NAVO-baas niet goed gezind op regering Michel: “Ze moeten zich aan de afspraken houden”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de Navo, heeft een duidelijke boodschap gegeven aan de regering Michel. Hij wil dat België zijn gemaakte afspraken nakomt. De afspraak is dat in 2024 zo’n 2 procent van het bbp naar defensie gaat.

Stoltenberg doet de uitspraken naar aanleiding van de Navo-top van 11 en 12 juli in Brussel. “Ik verwelkom dat België gestopt is met besparingen op defensie-uitgaven en opnieuw meer investeert, maar het land heeft nog een heel lange weg af te leggen”, citeert Het Nieuwsblad de Navo-baas. “Het gaat erom dat we allemaal bijdragen met meer uitgaven, maar ook met nieuwe capaciteiten en bijdrages aan Navo-missies en -operaties.”

“Ik verwacht dat België zich ook houdt aan het engagement dat we allemaal zijn aangegaan”, aldus Stoltenberg. “Dat België de defensie-uitgaven opvoert, meer investeert in capaciteiten en meer steun levert aan onze missies en operaties. Dat maakt deel uit van het lidmaatschap van een alliantie waar we elkaar beschermen en verdedigen.”