Ex-bondscoach Marc Wilmots denkt dat Rode Duivels gaan winnen: “Hij zal alles doen ontploffen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het aftellen naar 20 uur is nu echt begonnen. Dan spelen de Rode Duivels op het WK tegen Brazilië.

Ex-bondscoach Marc Wilmots zegt aan Het Laatste Nieuws een goed gevoel te hebben bij de wedstrijd. “De voortekenen zijn positief”, steekt Wilmots van wal. “In het verdedigend compartiment kunnen we op iedereen rekenen, er is ervaring, kwaliteit én eendracht. Ik denk dat we iets mooi kunnen verwezenlijken en het land laten dromen. In België zie ik overal vlaggen, er is duidelijk een soort van patriottisme gecreëerd. Dat is het knapste wat ons land kon overkomen.”

“We mogen zeker niet vergeten waar dit verhaal is ontstaan. Deze groep bestaat uit dezelfde spelers die ik bij elkaar heb gebracht. En dan zijn er nog spelers als Jason Denayer en Divock Origi die hier extra kwaliteit aan kunnen toevoegen. Samen met mijn staf hadden wij deze continuïteit al uitgedokterd. De basissen werden toen dus al gelegd.”

“Ik denk dat dit de match wordt van Eden Hazard. Het moment is daar om zich naar een hogere categorie te schieten. Ik weet zeker dat hij daartoe in staat is. Hij heeft die versnelling, een neus voor goals en is trots dat hij kapitein is. Ik verwacht van hem een wedstrijd zoals tegen Hongarije, waar hij alles in zijn eentje zal laten ontploffen. Hij voetbalt alvast in een vrijere rol dan toen ik bondscoach was.”