Vijftiger uit Bilzen filmt twee jaar lang stiekem jonge meisjes maar moet niet naar de gevangenis

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Een man is door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld. Hij wordt beschuldigd van het gebruik van kinderporno.

De 55-jarige man werd in juni 2016 betrapt toen hij minderjarige meisje aan het filmen was op een festival. De gefilmde meisjes verwittigden de veiligheidsmedewerkers van het festival, die samen met de politie meer dan tweeduizend foto’s en een vijftigtal filmpjes van jonge meisjes aantroffen op de gsm van de vijftiger.

HUISZOEKING
Daarna werd een huiszoeking uitgevoerd. Bij die huiszoeking werden nog eens 66.000 foto’s gevonden op zijn computer van jonge meisjes in bikini, staat te lezen bij Het Nieuwsblad. De man zou zeker twee jaar lang met zijn smartphone opnames gemaakt hebben op festivals, speelpleinen, wachtkamers van ziekenhuizen, en andere openbare plekken.

MISBRUIK
De advocaat van de beschuldigde hamerde erop dat zijn cliënt nooit kinderen heeft misbruikt. “De seksuele beleving van deze man is niet van die aard dat ze een gevaar oplevert voor hem of de maatschappij”, zo zei de advocaat. Hij stelde een straf met uitstel voor, zodat de man niet naar de gevangenis moet, maar zich kan laten behandelen.

RECHTBANK
De Tongerse rechtbank verklaarde de computer, gsm en harde schijven verbeurd. De man moet zich ook laten behandelen voor zijn seksuele stoornis. Doet hij dat niet, zal hij alsnog naar de gevangenis moeten.