Brusselse politie gaat op bezoek bij vrouw en treft er 13 pythons aan. Tijdens interventie doet men nog een andere vaststelling over de dieren

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
In Sint-Jans-Molenbeek deed een wijkagent van de politiezone Brussel-West vanmorgen een standaard controle bij een dame. Hij trof er dertien pythons aan.

In een bepaalde ruimte werden de slangen gehouden in grote plastic bakken. De vrouw bleek echter niet over de juiste vergunning te beschikken om de dieren te mogen houden, schrijft Het Nieuwsblad.

“De dieren zijn in goede gezondheid en hadden stro en water, dus dat was geen enkel probleem. Het probleem stelt zich in de vraag of de vrouw de juiste vergunningen heeft. Die kon ze niet voorleggen en dus kwam de eenheid exotische dieren van de brandweer tussen”, vertelt Johan Berckmans, woordvoerder van de politiezone Brussel-West.

IN BESLAG GENOMEN
De vrouw werd verhoord en de dieren zijn in beslag genomen. Er werd ook contact opgenomen met het Brussels gewest. De brandweer stelde tijdens de interventie vast dat er ook nog eens twee phytons drachtig waren.

“Maandag wordt er ter plekke gegaan met inspecteurs van het Brussels gewest om te zien of ze toestemming krijgt om de slangen te houden. Volgens het gewest kan het niet dat ze zoveel slangen houdt. Er zijn beperkingen en waarschijnlijk zal ze er maximum vijf kunnen houden”, aldus Berckmans.