"Hoe kunnen we Marc nu begraven als we niet eens zijn lichaam hebben?"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Het lichaam van avonturier Marc Sluszny is nog altijd niet gevonden. De Franse overheid staakte de reddingsactie wegens te gevaarlijk.

De familie van Sluszny begrijpt die beslissing. Ze wachten nu tot ze groen licht krijgen zodat een privé-firma de zoektocht verder kan zetten.

Vorige donderdag kreeg de broer van Marc het slechte nieuws via het kabinet van Buitenlandse Zaken. De meeste familieleden zaten op dat moment in Israël voor het huwelijksfeest van een neef van Marc. 

"We voelden ons alsof de hemel naar beneden was gekomen”, klinkt het. “We hebben altijd de vrees gehad om ooit die telefoon of die klop op de deur te krijgen. Marc was gewoon zo avontuurlijk en hij zocht de limieten. We hadden gehoopt dat hij wat rustiger zou worden met ouder te worden, maar dat was niet aan hem besteed. Hij had een hoger doel en hij wilde steeds verder gaan”, vertelt een tante van Sluzsny in Het Laatste Nieuws.

“Wat gebeurd is, is een drama voor ons, het heeft ons diep geraakt. Om echt afscheid te nemen met een begrafenis hebben we Marc dan ook nodig. Het is zo belangrijk om onze rituelen te kunnen doen. Marc was een lieve, gedienstige man, hij wilde ook echt altijd goed doen voor anderen en verdient een waardig afscheid.”

Goede vriend, Filip Van Vlem, zegt dat er vijf duikers klaarstaan om de zoektocht verder te zetten. “Dat zijn echt topduikers. Het zijn niet zomaar amateurs of liefhebbers. Deze mensen weten heel goed waar ze mee bezig zijn, en ook zij kennen de risico’s zoals Marc die kenden. Noch de familie, noch wij en zeker Marc zouden niet willen dat andere mensen hun leven op het spel zouden zetten. Veiligheid primeert echt", luidt het.