Redders waarschuwen ouders voor hun kinderen als ze deze zomer naar de kust gaan

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De redders waarschuwen de toeristen aan de kust. De waarschuwing komt er nadat afgelopen weekend meer dan 200 kinderen er verloren liepen.

Johnny Devey, voorzitter van de Intercommunale Reddingsdienst West-Vlaanderen, zegt dat de redders best de ouders op hun verantwoordelijkheid mogen wijzen. “Een redder die ziet dat een ouder te veel op zijn smartphone tokkelt, en daardoor zijn kleuter uit het oog verliest, mag die ouder dus gerust terechtwijzen. Dat behoort tot de preventieve taken van de redder”, luidt het in Het Nieuwsblad.

Devey merkt ook op dat ouders hun kinderen veel te weinig een veiligheidsbandje om de arm doen. Die zijn nochtans gratis te verkrijgen aan reddingsposten en horecazaken aan de kust. Op dat bandje schrijven ouders dan hun naam, telefoonnummer en de plaats waar ze zitten. Wanneer het kind verloren loopt, wordt dit dan naar hen teruggebracht.

“Helaas stellen we vast dat veel te weinig ouders hun kinderen een verdwaalbandje aandoen. Het gros van de kleuters die afgelopen weekend verloren liepen aan onze kust, had geen bandje. Zo verliezen de redders en politie veel tijd om het kindje met hun ouders te herenigen”, aldus Devey.