Vrouw uit De Haan laat hondje achter in snikhete auto die in de zon geparkeerd staat: Politie geeft haar geen boete

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Foter
Er zijn al verschillende oproepen gedaan om met dit weer extra aandacht te bezorgen aan je huisdieren. Dat doe je door bijvoorbeeld je hondje niet alleen achter te laten in de auto.

Aan die oproep wordt blijkbaar door sommige mensen geen gevolg gegeven. In De Haan is opnieuw een hondje teruggevonden in een snikhete auto.

Pas meer dan een uur later kwam de bazin van het hondje terug naar de auto. De auto stond dan ook nog eens geparkeerd in de zon in de Montaignelaan, vlak naast het terras van bistro B.A.Z. Het waren dan ook klanten die het hondje zagen zitten. Zij wilden het aanvankelijk wat water geven.

De zaakvoerster kon het dier uiteindelijk zelf bevrijden uit de auto. Ondertussen werd ook de politie verwittigd. Zij namen het dier mee naar het kantoor en gaven het daar ook te drinken.

Meer dan een uur later arriveerde de bazin van het hondje aan de auto. Zij merkte dat haar hondje er niet meer in zat en ging aan het zoeken. Toen ze toekwam in het politiekantoor heeft ze uiteindelijk geen proces-verbaal gekregen. “In dit geval beslisten we om het niet te doen. Maar we hebben die vrouw wel nog maar eens gewezen op het gevaar. Ze was naar eigen zeggen even kort een boodschap gaan doen.”