VAB waarschuwt voor vrijdagavond: Begin bouwverlof, het schitterende weer en de Rode Duivels gaan voor lange files zorgen

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Wie vrijdag op tijd thuis wil zijn voor de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Brazilië, kan maar beter op tijd vertrekken. Mobiliteitsorganisatie VAB verwacht vrijdagavond een zeer drukke avondspits.

Dit weekend wordt één van de drukste weekends van het jaar op de baan. Daar zijn verschillende verklaringen voor. Er is het begin van het bouwverlof in een groot deel van het land. In Zuid-Nederland is de vakantie gestart en velen reizen door België naar hun vakantiebestemming.

KUST EN RODE DUIVELS
Er is ook nog het mooie weer dat veel mensen naar de kust zal lokken, en is er uiteraard de wedstrijd van de Rode Duivels. Vooral rond Antwerpen en Brussel, en op de wegen richting kust en Ardennen wordt er hinder verwacht.

AVONDSPITS
Je moet ook rekening houden dat de avondspits vroeger dan normaal zal starten. Veel vakantiegangers gaan vroeger terugkeren om de wedstrijd van de Rode Duivels nog te kunnen bekijken. “Aan de start van een vakantie zien we steeds vaker dat de verkeersdrukte al op vrijdagmiddag begint, doordat vele mensen vrijdags vroeger stoppen met werken. De avondspits zal ook langer aanhouden dan normaal”, bevestigt VAB aan Het Laatste Nieuws.

ALTERNATIEF
De mobiliteitsorganisatie roept aan de voetballiefhebbers op om de auto thuis te laten en alternatief vervoersmiddel te gebruiken, aangezien de wegen al overvol zullen zijn.