Het is duidelijk geworden hoe leeuwin Rani is kunnen ontsnappen in Planckendael: Verzorger krijgt sanctie

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Op 21 juni was er paniek in het dierenpark Planckendael. Leeuwin Rani was er door een menselijke fout kunnen ontsnappen.

Uit onderzoek is gebleken is dat de leeuwin is kunnen ontsnappen omdat de sasdeuren niet werden afgesloten. Dat staat te lezen in het Nieuwsblad.

De betrokken verzorger zou verstrooid zijn geweest en is daardoor de sasdeuren vergeten dicht te doen. “Dat heeft gevolgen voor de betrokken verzorger”, weet ­Planckendael­woordvoerster Ilse ­Segers. “Geen ontslag, maar verdere stappen worden momenteel intern besproken.”

KONDEN OOK ANDERE LEEUWEN ONTSNAPPEN?
De vraag of ook de andere leeuwen door deze fout konden ontsnappen, blijft onopgelost. In het park wil niemand commentaar geven. Het park gaat in ieder geval voor 50.000 euro investeren in nieuwe technologieën. “De hotspots zijn aangeduid, we hebben van elk park de zeven belangrijkste dieren opgelijst”, reageert Dries Herpoelaert, directeur van Zoo Antwerpen en Zoo Planckendael.

“De technologie is nu voorhanden, waarom zouden we ze dan niet gebruiken? De risico-analyses worden gemaakt en tegen eind dit jaar hopen we dat het systeem operationeel is.”