Concert van bekende Belgische band gaat niet door omwille van match van Rode Duivels

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vrijdagavond spelen de Rode Duivels tegen Brazilië. Die dag staan er ook heel wat concerten gepland in ons land.

Op Rock Werchter gaan alvast heel wat mensen kiezen om naar het voetbal te zien op een groot scherm. En ook op andere plaatsen worden concerten uitgesteld zodat iedereen naar het voetbal kan kijken.

Op verschillende evenementen beginnen artiesten pas na 22 uur of eventuele verlengingen aan hun optreden, uit schrik voor een te lage opkomst. Zo kruipt Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal sowieso pas na de match op het podium in Gistel, en wil ook Guido Belcanto niet vroeger dan 22.30 uur aan zijn show op Parkplezier in Zoersel beginnen.

En ook de bekende Belgische groep Yevgueni behoort tot de 'slachtoffers'. Zij zouden optreden van in in het Openluchttheater Rivierenhof in Deurne, maar dat concert wordt liefst een jaar uitgesteld.

“Of onze fans nu van voetbal houden of niet, onze nationale ploeg slokt te veel aandacht op”, zegt Klaas Delrue van de groep in Het Nieuwsblad. “Onze excuses aan wie de voetbalgekte liever aan zich voorbij laat gaan, maar een concert met een beperkt publiek is zowel voor de organisatie, de band én de bezoeker niet echt plezierig.”