Kompany heeft nu een boodschap voor Braziliaanse superster Neymar

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vincent Kompany heeft vandaag de pers toegesproken naar aanleiding van de wedstrijd van vrijdag tegen Brazilië. Hij had op zijn persconferentie ook een boodschap voor Neymar.

"Voor deze generatie is de match tegen Brazilië de belangrijkste afspraak ooit", tekende Het Laatste Nieuws tijdens een persconferentie op uit de mond van Kompany. "Eindelijk een topland, met individuele toptalenten en ook een sterk collectief. Daar kijken we naar uit. Wij willen ons meten met de besten van de wereld."

"We spelen er vaak mee samen bij onze clubs. Er hoeft niet veel verschil te zijn tussen beide ploegen. We bereiden ons voor elke match hard voor - daarom was het zo vervelend tegen Japan. Zij hebben ons lang kunnen ontregelen. Maar het maximaal benutten van onze kwaliteiten, dat moeten wij nu doen tegen Brazilië. Ik geloof erin dat we hen pijn kunnen doen. In welk tactisch systeem dan ook."

Kompany sprak ook over Neymar. Die waarschuwde eerder al de Rode Duivels door te zeggen dat hij stilaan op zijn topniveau komt. Neymar ligt ook onder vuur omdat hij regelmatig doet alsof hij veel pijn heeft, maar uiteindelijk blijkt het allemaal wel goed mee te vallen.

"Als het één tegen één is, hebben we geen kans tegen Brazilië. Maar voetbal is zo veel meer. Collectief kunnen we onze voet naast die van hen zetten. En wij hebben ook onze sterktes, met veel passes over de grond. (lacht) Als Neymar dan theatraal doet, trekken we ons daar niets van aan", besluit de verdediger van Manchester City.