Lidl gaat tegen eind 2019 verschillende producten niet meer verkopen

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er staat een verandering op til bij supermarktketen Lidl. Tegen eind 2019 zullen er aantal producten niet meer te koop zijn.

Het Laatste Nieuws laat weten dat Lidl de strijd aangaat tegen plastic wegwerpartikelen. Dat maakte de supermarktketen vandaag zelf bekend.

Plastic wegwerpproducten zoals rietjes, wegwerpbekers en -glazen, borden, bestek en wattenstaafjes met plastic staafje zijn vanaf eind volgend jaar niet meer te koop bij Lidl. De artikelen zullen vervangen worden door producten van alternatieve en recycleerbare materialen. In een tweede fase wil Lidl ook af van het bestek en rietjes in kant-en-klare maaltijden en bij dranken.

“We gaan in onze plasticstrategie uit van een doelgerichte aanpak: vermijden, reduceren, recycleren”, legt woordvoerster Isabelle Colbrandt uit. “Door geen plastic wegwerpartikelen meer te verkopen, vermijden we het gebruik van plastic en verbeteren we zo onze plasticbalans.”

Na de zomer stopt Lidl ook met de verkoop van niet-duurzame plastic draagtassen. Daardoor kan het jaarlijks zo’n 20 ton plastic uitsparen.

Tags lidl plastic