Met deze tips kan je vannacht goed kunnen slapen ondanks het warme weer

bron: insleep.nl
door: PMN
Het is niet alleen warm en droog buiten, het is 's nachts ook nog eens heel warm om te slapen. Het is dan ook moeilijk om te slapen met dit weer.

Tenzij je airco op je slaapkamer hebt, zetten we alvast enkele tips op een rij die je kan doen. Met deze tips ga je 's nachts een stuk beter slapen met dit warme weer.

PLAATS EEN VENTILATOR
Een ventilator zuigt de lucht achter zich op en blaast deze er aan de voorkant weer uit. Het beste kun je je ventilator daarom plaatsen bij een bron van koele lucht. In de nacht is de lucht buiten koeler dan binnen. Daarom plaats je de ventilator het beste bij een open raam zodat deze vervolgens de koelere lucht van buiten de kamer in blaast.

MAAK JE EIGEN AIRCO
Plaats flessen met bevroren water voor je ventilator zodat de lucht langs de ijskoude flessen wordt geblazen. Het ijs in de flessen zal natuurlijk gaan smelten zodat de werking ervan afneemt, maar het zorgt er in ieder geval voor dat de lucht een tijdje wordt gekoeld. Hopelijk lang genoeg om in slaap te vallen.

DOE EEN VOCHTIG SHIRT AAN
Slaap onder een koude/natte handoek of met een vochtig shirt aan. Het is wel een aanrader om op droge handdoeken te liggen of een water absorberende molton om waterschade aan je matras te voorkomen. Wanneer je kiest voor een molton let er dan wel op dat deze gewoon van katoen is en er geen ”plastic of pvc” laag in zit dat het waterdicht maakt. Dit ”ademt” niet waardoor het alleen maar broeieriger wordt in je bed.

KUSSENSLOOP IN DE VRIEZER
Je kunt er ook voor kiezen om je kussensloop gedurende de dag in de vriezer te leggen! (doe dit wel in een speciale zak bestemd voor de vriezer). Ditzelfde trucje kan je overigens ook doen met je lakens.

KOUDE DOUCHE
Neem een koele douche voordat je naar bed gaat. Hiermee koelt je lichaam af en blijft deze een tijdje koel waarna het weer langzaam opwarmt. Wellicht duurt dit lang genoeg om in slaap te vallen. Zorg er overigens voor dat je niet te koud doucht, dan moet het lichaam juist weer hard werken om op te warmen.