Reizigers stranden in Brussel-Noord door defecte trein bij 30 graden. In vervangtrein is niet eens airco: "Meest uitgebreide Belgische mop ooit"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
De reizigers in de trein van Brussel-Noord naar Antwerpen-Centraal beleefden gisteravond geen fijne rit. Hun trein kwam vast te zitten door een technisch defect.

De IC-trein van Charleroi naar Antwerpen moest normaliter dinsdagavond om 18u06 weer vertrekken in Brussel-Noord, maar dat liep niet van een leien dakje, schrijft Het Nieuwsblad. Reizigers lieten op de sociale media massaal van zich horen.

Er was een probleem met de deuren. Die wilden niet sluiten. Daardoor stond de trein een half uur stil. Daarna werd aan de reizigers gevraagd over te stappen naar een andere trein.

Maar die andere trein, die de reizigers moesten nemen, had zich blijkbaar vastgereden. Hij stond achter een andere stilstaande trein. “We hebben alle andere treinen wel kunnen omleiden, waardoor de hinder voor andere reizigers beperkt bleef”, aldus de NMBS.

In die vervangtrein bleek er geen airco te zijn bij een temperatuur van 30 graden. Ook reed de trein maar tot in Mechelen, waarna de reizigers opnieuw moesten overstappen.