Nigeriaanse voetballer Obi Mikel krijgt enkele uren voor match tegen Argentinië alarmerend telefoontje: “We gaan hem vermoorden”

bron: Het Nieuwsblad/The Guardian
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Nigeriaanse aanvoerder John Obi Mikel had voor de wedstrijd tegen Argentinië op het WK alarmerend nieuws gekregen. Hij kon het tegen niemand zeggen.

Obi Mikel kreeg dat nieuws enkele uren voor de wedstrijd te horen. Desondanks besloot hij toch om de wedstrijd te spelen. Ontvoerders hadden telefonisch met hem contact opgenomen. Hij mocht de politie niet verwittigen en moest losgeld betalen. Anders zouden de ontvoerders zijn vader vermoorden.

“Ik was van slag en moest beslissen of ik mentaal wel in staat was om te voetballen. Uiteindelijk besefte ik dat ik 180 miljoen Nigerianen niet in de steek kon laten. Ik moest het uit mijn hoofd zetten en eerst mijn land vertegenwoordigen. Ik kon het zelfs de bondscoach niet vertellen, alleen mijn beste vrienden wisten het. Ik speelde de wedstrijd tegen Argentinië terwijl ik wist dat mijn vader in handen was van bandieten”, doet Obi Mikel zijn verhaal in de Guardian.

De politie slaagde er uiteindelijk in om de vader van de voetballer te bevrijden. Hij ligt momenteel in het ziekenhuis omwille van zijn opgelopen verwondingen.