Belgische vader en zijn 1-jarige dochter sterven na val op vakantie in Frankrijk

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Maandag zijn een vader en zijn 1-jarige dochter om het leven gekomen. Ze waren op vakantie in de Haute-Savoie in Frankrijk.

De 53-jarige Philippe Meurisse uit Tourpes was samen met zijn gezin op vakantie in de Haute-Savoie in Frankrijk. Maandag ging hij met zijn dochtertje Zélie een wandeling maken. De vader zei dat ze een 'kleine wandeling' gingen maken in de buurt van Seythenex, een gebied dat hij goed kende.

ALARM
Toen vader en dochter om 15 uur nog niet terugwaren sloeg de moeder alarm, zo staat te lezen bij Het Nieuwsblad. Onder andere met twintig agenten, speurhonden en een helikopter werd er een zoekactie opgezet. Rond 19 uur werden de vader en zijn dochter teruggevonden in een ravijn, in de buurt van de Pont du Facteur.

RAVIJN
Vermoedelijk is de vader met zijn dochtertje van 1 jaar in de draagzak in de ravijn gevallen. De politie zegt dat de vader zich op een plaats had begeven waar geen wandelpad was.  “Er waren twee routes, waarvan de ene erg goed begaanbaar was, en de andere minder”, klinkt het bij de politie. “Vermoedelijk wilde de man ofwel een kortere route nemen of heeft hij zich vergist.”

LEERKRACHT
De man was leerkracht aan een middelbare school in Doornik. Hij gaf er computerwetenschappen en schreef ook enkele boeken.