Net met deze extreme droogte is er in de Kempen en Noord-Limburg een pyromaan aan het werk

bron: TV-Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: TV-Limburg
In de provincies Antwerpen en Limburg is code rood van kracht. Het is uiterst voorzichtig zijn in de natuur.

En net op dit moment is daar ook een pyromaan aan het werk. In Lommel en de streek rond Geel en Mol werd de brandweer opgeroepen voor verschillende branden.

Zo werd er onder meer brand gesticht in een leegstaande woning in de Waterstraat in Mol en een opslagschuur in Passel. Ook de afgelopen week moest de brandweer verschillende keren uitrukken voor vegetatiebranden in Lommel. Dat was onder meer zondagavond nog het geval in de Boskantstraat waar 500 vierkante meter bos beschadigd werd Voorlopig heeft de politie de persoon nog niet kunnen vatten. De pyromaan verplaatst zich mogelijk met de fiets.

In Het Nieuwsblad geeft de politie meer uitleg. “Het onderzoek is nog steeds lopende en de lokale recherche heeft zich erin vastgebeten”, aldus commissaris Breugelmans van de politiezone Balen-Dessel-Mol.

Vijf jaar geleden was er in diezelfde buurt al een pyromaan acteif. De politie sluit niet uit dat die man opnieuw actief is.

De politie vraagt om eventuele verdachte situaties en tips in verband met de verschillende branden te melden op het onthaalnummer 014/33.37.00.