VRT-journalist Peter Vandenbempt scherp voor Rode Duivels: "Dan zijn we vrijdag een vogel voor de kat tegen de Brazilianen"

bron: Sporza
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Peter Vandenbempt, verslaggever van Sporza, heeft in zijn column op VRTNWS scherp uitgehaald naar de Rode Duivels. Nochtans werd er gisteren wel met 3-2 gewonnen van Japan.

"Als België vrijdag opnieuw 60 of 70 minuten acteert op het niveau van gisteren tegen Japan, dan zullen die laatste 20 minuten er niet meer moeten komen. Brazilië zal dan al lang klaar zijn met de Rode Duivels", luidt het bij Vandenbempt.

"Ok, België heeft dit nu overleefd en heeft die fouten kunnen maken tegen Japan. Maar, nu moet het wel allemaal beter wat het voetbal, de focus, het samenspel, het aanvalsspel en de defensieve organisatie betreft."

"ANDERS BEN JE EEN VOGEL VOOR DE KAT"
"Ik ben benieuwd of Martinez zijn systeem gaat veranderen voor een wedstrijd, terwijl hij toch bijna twee jaar lang het anders heeft gedaan met die drie verdedigers. In elk geval, spelen en aanvallen en niet scherp verdedigen zoals tegen Japan, is geen optie. Het is koffiedik kijken of hij iets anders zal doen."

"Er zal beter en compacter moeten verdedigd worden tegen Brazilië. Anders ben je een vogel voor de kat en dat kan niet de bedoeling zijn. Want ik denk dat België nog wat in petto heeft op deze Wereldbeker."