VTM

Van Echelpoel tegen zijn vrouw: "Zoek u maar een andere vent"

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Tijs Vanneste, beter bekend als 'Van Echelpoel' praat in Dag Allemaal over zijn vruchtbaarheidsprobleem. De zanger is daar heel open over.

"Zelfs wie leeft als een monnik, kan vruchtbaarheidsproblemen hebben. Het is gewoon dikke pech. ’t Is wel zo dat m’n ouders ook lang problemen hadden om kindjes te krijgen", zegt Thijs in Dag Allemaal. "En de kans dat ook onze zoons er later mee geconfronteerd worden, is reëel."

"Maar de wetenschap staat ver en over 25 jaar zal ze nóg veel verder staan.  Een kindje krijgen was intens. Dachten jullie nooit aan opgeven? Toch wel. Hoe dikwijls heb ik niet tegen m’n vrouw gezegd: ‘Zoek u een andere vent.’ Want al die behandelingen waren vooral voor haar heftig."

"Elke avond moest ik spuiten in haar buik zetten, en door de hormonen raasde er telkens een soort orkaan door haar lichaam. En dat allemaal door mij... Ik voel mij ergens wel schuldig? Al voelde ik nog veel meer respect voor haar. Ik ben blij dat telkens we aan opgeven dachten, we de kracht vonden om door te gaan. En toen we na die lange lijdensweg onze Cis mochten verwelkomen, waren we zó dankbaar. Niet te beschrijven. Bij Cas was het van de eerste keer raak, dat ging een stuk makkelijker."