Vrouw krijgt van rechter in Hasselt een straf omdat ze de assen van haar overleden man uitstrooit naast de hondenhokken

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Gisteren moest Gabriella Janssen voor de rechter verschijnen. Ze staat terecht voor de plaats waar ze de assen van haar overleden echtgenoot strooide.

Gabriella had een relatie met zakenman Johan Put. Die overleed in 2014 ten gevolge van een hartaanval. Later zou blijken dat hij een nieuwe vriendin had in Nederland. Voor Gabriella was dat een schok, schrijft Het Nieuwsblad.

DOODSBRIEF
De twee hadden ook samen een bedrijf. Op de doodsbrief stond Gabriella als zijn 'zakenpartner'. “Toen is de ellende met haar schoonfamilie begonnen”, zegt advocaat Ann Baeten. “Ze had net de man verloren met wie ze al zo lang samen was geweest; er bleek nog een andere vrouw te zijn en haar schoonfamilie zette haar opzichtig te kijk."

ASSEN
Toch slaagden alle partijen erin om een gezamenlijk document te ondertekenen, waardoor de urne met de assen van Johan Put na de crematie mee huiswaarts mocht. Gabriella voerde naar eigen zeggen Put zijn laatste wens uit. Ze strooide zijn assen uit in de tuin, naast de hokken van zijn geliefde honden.

RECHTER
De schoonfamilie vond dit niet kunnen. Zij hadden gewild dat Put zijn as op de kast bleef staan. Ze daagden Gabriella voor de rechtbank. Een Hasselste rechter gaf hen ook gelijk. Gabriella moet niet naar de gevangenis maar wel een boete van 1.500 euro betalen, naast een morele schadevergoeding van 1.250 euro aan de broer en moeder van Johan Put, haar partner voor meer dan twee decennia.

BEROEP
Gabriella's advocaat Baeten begrijpt er niets meer van. “We gaan zeker in beroep”, zei haar advocate gisteren. “Want dit laat zware sporen na. Dit vonnis is werkelijk onbegrijpelijk.”